Welke maat armband?

Welke maat armband?

Welke armband maat je nodig hebt en hoe je dit kunt opmeten! Voor Stainless Steel armbanden, leren armbanden, wikkelarmbanden, kralen armbanden en Natural stones armbanden.

Bij de armbanden in de webshop staan of de lengte van de armband of voor welke polsomtrek de armband geschikt is.

Heb je zelf nog een goed zittende armband en kan je deze openen? Leg de armband plat neer en meet de lengte inclusief het slotje. Voila daar heb je jou armband maat.

 

Ook je polsmaat opmeten is een optie. En afhankelijk van wat jij prettig vind dragen tel je hier een aantal centimeters bij op. Om je polsmaat op te meten heb je een meetlint of een touwtje en liniaal nodig! Wikkel het meetlint rond je pols. Doe dit vlak achter het knobbeltje (gezien vanaf je vingers). Trek het meetlint niet te strak maar wel aansluitend. Lees nu je polsmaat af.

 

Met een touwtje doe je hetzelfde. Alleen meet je nu het touwtje op voor je polsmaat.

 

Afhankelijk wat jij prettig vind dragen kan je de volgende standaards aan houden.

Je polsmaat + het aantal cm zoals hieronder

Strak: + 1,5 cm
Normaal:  + 2 cm
Los: + 3 cm

 

Natural stones armbanden.

Bij een wat dikkere armband zoals bijvoorbeeld deze elastische natural stones armband moet je rekening houden dat door de kraal grootte van 10 mm de armband altijd iets kleiner uitvalt. Door zijn elastisiteit is dat op zich niet echt een probleem. Zoals je kan zien is de lengte van deze armband 22,5 cm en is deze geschikt voor polsmaat 19 | 20. De armband sluit bij polsmaat 20 aan en bij polsmaat 19 is deze wat losser!

 

Leren armbanden!
Wij adviseren bij leren armbanden deze niet strak te nemen. Door het bewegen van de pols of het spannen van je spieren kan er bij strak zittende armband (te) veel druk komen te staan op de armband en kan het leer in sommige gevalleen losraken van het slot.

 

Leren wikkel armbanden
Vergeet bij een wikkelarmband niet nog de extra lengte van 1 cm bij te tellen omdat het leer overlapt en de armband daardoor korter uitvalt. Dit is ook enigzins afhankelijk of het plat of rond leer is.

         

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »